
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ingwersud
- 30 g Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
- 20 g Olivenöl
- 50 g Honig
- 30 g Weißweinessig
- 1 rote Chilischote, frisch leicht eingeritzt
- 8 Wacholderbeeren angedrückt
- 2 Knoblauchzehen halbiert
- 4 Lorbeerblätter klein
- 8 Stängel Thymian
- 5 Prisen Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 200 g Wasser
Gemüse
- 600 g Wasser
- 400 g Rote Bete klein, mit Schale
- 400 g Topinambur
- 300 g Möhren mitteldick, längs geviertelt
- 2 Prisen Salz
- 1 Prise Zucker
Vinaigrette und Fertigstellung
- 1 Schalotte halbiert
- 150 g Zucchini in Stücken (2 cm)
- 40 g Öl
- 3 Prisen Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 120 g Strauchtomaten entkernt, in kleinen Würfeln (1 cm)
- 1 Prise Zucker
- 20 g Weißweinessig
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 250 kcal / 1046 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Węglowodany
- 21 g
Alternatywne przepisy
Mangold-Kartoffel-Gemüse mit pochierten Eiern
45 min
Bunte Bete Rettich Salat mit Räucheraal
1 godz. 50 min
Lauwarmer Pastinakensalat
1 godz. 5 min
Topinamburpüree
40 min
Mangold-Ingwer-Suppe
40 min
Lauwarmer Gerstensalat mit Fenchel und Birne
35 min
Grünkohl-Paprika-Salat
1 godz. 15 min
Gelbe-Bete-Risotto
2 godz.
Schwarzwurzeln mit Curry-Hollandaise
1 godz.
Gedämpfter Chicorée in Orangenmarinade
30 min
Fenchel-Quinoa-Suppe
25 min
Grünkohl-Apfel-Salat
40 min