Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g pork shoulder loin, cold
- 1 tsp salt
- 3 cm spring onions
- 3 garlic cloves
- 1 tsp caster sugar
- ½ tsp ground black pepper
- 30 g tapioca starch
- 60 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 800 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 226 kJ / 54 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 127 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Steamed Chicken with Dang Gui
1h 30min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50min
Salted Fish Pork Belly
30 Min
Fresh Prawn Paste
1 Std. 20 Min
Pork Ball Soup With Cabbage
25 Min
Mushroom Beef Balls
50 Min
Vinegar Pork Knuckle
3h 15min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1 Std. 5 Min
White Radish Pork Rib Soup
3h
Nyonya Fish Maw Soup
1 Std. 10 Min
Korean Ginseng Chicken
1 Std. 10 Min
Braised Chicken with Mushroom
1h 30min