Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g pork shoulder loin, cold
- 1 tsp salt
- 3 cm spring onions
- 3 garlic cloves
- 1 tsp caster sugar
- ½ tsp ground black pepper
- 30 g tapioca starch
- 60 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
- 800 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 226 kJ / 54 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 127 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45 min
Lemon Chicken
25 min
Braised pork belly
55 min
Teochew Yam paste with gingko (Onee)
25 min
Authentic Meat Floss
1h 40min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Jiu Hu Char (Fried Yam Bean with Shredded Cuttlefish)
35 min
Vinegar Pork Knuckle
3h 15min
Shallot Oil
25 min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30 min
Homemade Fish Ball Soup
2h
Homemade chicken stock powder
1h 35 min.