Tomaten-Fisch-Suppe

Tomaten-Fisch-Suppe

4.4 50 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 Portionen

Składniki

  • Öl und etwas mehr zum Einfetten
    40 g
  • Schalotten
    2
  • Knoblauchzehe
    1
  • Estragon abgezupft
    1 Stängel
  • Tomaten geviertelt
    400 g
  • Wasser
    500 g
  • Weißwein
    150 g
  • Anisschnaps (z.B. Pernod)
    30 g
  • Frühlingszwiebeln in Ringen (5 mm)
    60 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 ½ TL
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Zucker
    1 Prise
  • Kabeljaufilets, frisch, ohne Haut in mundgerechten Stücken
    500 g
  • Zitronensaft
    20 - 30 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 16 g
Kalorie 790 kJ / 189 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 1.4 g
Węglowodany 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...