Mallorquinische Fischsuppe

Mallorquinische Fischsuppe

3.9 252 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Petersilie abgezupft
    4 Stängel
  • Olivenöl
    25 g
  • Tomaten halbiert
    200 g
  • Möhren in Stücken
    150 g
  • Knollensellerie in Stücken
    100 g
  • Porree in Ringen (1 cm)
    150 g
  • Tomatenmark
    20 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Fischfond
    400 g
  • Wasser
    400 g
  • Weißwein
    200 g
  • Zitronensaft
    ¼ TL
  • Fischfilet festfleischig (z.B. Buntbarsch), in mundgerechten Stücken
    350 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 215 kcal / 901 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 4.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...