Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Carrot cake
- 60 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 110 g boiling water
- 15 g flaxmeal (see Tips)
- 150 g walnuts
- 280 g carrots, cut into pieces
- 60 g sultanas
- 160 g Rapadura sugar
- 1 banana, cut into pieces
- 250 g wholemeal self-raising flour
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp vanilla bean paste (see Tips)
- 30 g plant-based milk of choice
Orange frosting
- 100 g raw cacao butter
- 1 tbsp arrowroot flour
- 40 g pure maple syrup
- 80 g plant-based milk of choice
- 3 tsp vanilla bean paste
- 1 - 2 pinches salt
- 40 g vegan butter (see Tips)
- 1 orange, zest only, no white pith
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1362.8 kJ / 324.5 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 36.1 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Tofu chocolate ice cream
6h 10min
Wholefood pancakes with vanilla and cinnamon poached apples
1h 25min
Raw pineapple and turmeric cake
5 godz. 20 min
Plant-based béchamel sauce
10min
Vegan Turkish delight cheesecake
5h 30min
Cashew pouring cream
35min
Cashew cheddar cheese
3h 10min
Breakfast sausages
1h 5min
Vegan Christmas cake
27h 10min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Vegan custard
15min
Vegan butter
8h 5min