Urządzenia i Akcesoria
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
-
dried red chillies8 - 10
-
eschalots100 g
-
garlic clove1
-
lemongrass white part only, cut into pieces (3 cm)1 stalk
-
shrimp paste (see Tips)2 tsp
-
vegetable oil50 g
-
Baba's fish curry powder (see Tips)1 tsp
-
water200 g
-
tamarind paste2 tbsp
-
salt½ - 1 tsp
-
sugar1 tsp
-
boneless snapper fillets cut into pieces (6 cm - see Tips)500 - 600 g
-
tomato cut into wedges200 g
-
fresh coriander leaves only, roughly chopped2 sprigs
-
okra (ladies‘ fingers), cut into pieces (approx. 4 cm)100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
762.9 mg
Białko
33.2 g
Kalorie
1433.9 kJ /
341.4 kcal
Tłuszcz
15.4 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
15.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 min
Ayam Masak Merah (Spicy Tomato Chicken)
1 godz. 25 min
Char Kway Teow
15 min
Sambal Belacan
10 min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 godz. 15 min
Thai Style Fried Mee Hoon
30 min
Nasi Kampung (Kampung Style Fried Rice)
20 min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 godz. 20 min
Nasi Lemak
45 min
Nasi Lemak
45 min
Sambal Petai Prawns
20 min