Urządzenia i Akcesoria
Chicken Rendang
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 portions
Składniki
-
shallots70 g
-
garlic cloves5
-
dried chillies deseeded, soaked to soften15 g
-
fresh lemongrass1 stalk
-
fresh ginger10 g
-
fresh turmeric10 g
-
galangal10 g
-
candlenuts3
-
cooking oil50 g
-
star anise2
-
cloves3
-
cardamom pods3
-
cinnamon stick1
-
whole chicken cut into 16 pieces1200 g
-
cumin powder½ tsp
-
coriander powder¾ tsp
-
fennel powder½ tsp
-
dried tamarind2 pieces
-
salt3 ½ tsp
-
coconut milk200 g
-
palm sugar40 g
-
kerisik (toasted coconut paste)100 g
-
coconut cream100 g
-
kaffir lime leaves5
-
turmeric leaves thinly sliced, plus extra as garnishing2 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
992.7 mg
Białko
30.1 g
Kalorie
2358 kJ /
563.6 kcal
Tłuszcz
42.2 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
15.8 g
Węglowodany
14.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kuzi Ayam (Kelantanese Chicken Curry)
1 godz. 30 min
Mee Goreng Mamak
20 min
Sup Buntut
3 godz.
Kelantan Noodle Soup
40 min
Asam Pedas Ikan (Spicy Tamarind Fish)
25 min
One Pot Chicken Rice
50 min
Nasi Goreng Kampung
40 min
Ayam Paprik
30 min
Sambal Goreng Pengantin
40 min
Sambal Balado (Indonesian Spicy Sauce)
25 min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min