Urządzenia i Akcesoria
Chicken Rendang
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 portions
Składniki
-
shallots70 g
-
garlic cloves5
-
dried chillies deseeded, soaked to soften15 g
-
fresh lemongrass1 stalk
-
fresh ginger10 g
-
fresh turmeric10 g
-
galangal10 g
-
candlenuts3
-
cooking oil50 g
-
star anise2
-
cloves3
-
cardamom pods3
-
cinnamon stick1
-
whole chicken cut into 16 pieces1200 g
-
cumin powder½ tsp
-
coriander powder¾ tsp
-
fennel powder½ tsp
-
dried tamarind2 pieces
-
salt3 ½ tsp
-
coconut milk200 g
-
palm sugar40 g
-
kerisik (toasted coconut paste)100 g
-
coconut cream100 g
-
kaffir lime leaves5
-
turmeric leaves thinly sliced, plus extra as garnishing2 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
992.7 mg
Białko
30.1 g
Kalorie
2358 kJ /
563.6 kcal
Tłuszcz
42.2 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
15.8 g
Węglowodany
14.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ayam Masak Lemak Cili Api
20 min
Char Kway Teow
25 min
Hainanese Chicken Rice
4 godz. 5 min
Sayur Asem
Brak ocen
Trader's Rice with Tuna Gulai and Acar
1 godz. 40 min
Pulut Pagi (Glutinous Rice Balls with Savoury Coconut Topping)
4 godz. 40 min
Sup Kambing (Aromatic Lamb Soup)
2 godz. 20 min
Ayam Balado
45 min
Kuih Seri Muka (Pandan Custard Rice Dessert)
Brak ocen
Black Glutinous Rice Dessert (Bubur Pulut Hitam)
3 godz. 30 min
Ayam Paprik
30 min
Sambal Tumis
1 godz. 10 min