Urządzenia i Akcesoria
Sambal Balado (Indonesian Spicy Sauce)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
1 jar
Składniki
-
fresh red chillies (approx. 8 chillies), cut in pieces130 g
-
red bird's eye chillies4
-
shallots80 g
-
cooking oil70 g
-
salt½ tsp
-
sugar½ tsp
-
chicken stock powder store-bought or homemade½ tsp
-
shrimp paste (belacan) toasted10 g
-
kaffir lime leaves2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 jar
Sód
2354 mg
Białko
6.3 g
Kalorie
3527.11 kJ /
843 kcal
Tłuszcz
71.08 g
Tłuszcz nasycony
34.669 g
Węglowodany
54.13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sup Tauhu Kulit (Beancurd Skin Soup)
25 min
Ayam Masak Kicap
40 min
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45 min
One Pot Chicken Rice
50 min
Sup Kambing (Aromatic Lamb Soup)
2 godz. 20 min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 min
Curry Mee
30 min
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
20 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Cekodok Pisang (Fried Banana Balls)
15 min
Bubur Jagung (Sweet Corn Porridge)
30 min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35 min