Urządzenia i Akcesoria
Nyonya Spice Paste
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
2 jars
Składniki
-
dried chillies deseeded, soaked to soften20 g
-
fresh red chillies deseeded5
-
shallots250 g
-
garlic cloves10
-
fresh lemongrass white part only6 stalks
-
fresh galangal (lengkuas) cut in slices (0.5 cm)30 g
-
fresh ginger cut in slices (0.5 cm)20 g
-
torch lily (opcjonalnie) bud only, cut in quarters1
-
shrimp paste (belacan) toasted25 g
-
cooking oil150 g
-
sugar20 g
-
salt15 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 jar
Sód
3052 mg
Białko
11 g
Kalorie
3899 kJ /
932 kcal
Tłuszcz
77 g
Błonnik
9 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
58 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Nasi Lemak
45 min
Crispy Ikan Bilis
40 min
Masala Squid
25 min
Sambal Belacan
10 min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15 min
Nasi Lemak
45 min
Tom Yum Paste
45 min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 min
Roti Canai (Roti Prata)
3 godz. 55 min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 godz.
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 godz. 20 min
Homemade Pandan Kaya
55 min