Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g palm sugar, cut into pieces
- 20 g brown sugar
- 50 g water
- 150 g fresh coconut flesh, shredded (see Tips)
- 1 pinch salt
- 1 tbsp cornflour
- Wartości odżywcze
- na 290 g
- Kalorie
- 4356.2 kJ / 1041.2 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 151 g
- Tłuszcz
- 50.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 44.6 g
- Błonnik
- 14.6 g
- Sód
- 213.6 mg
Alternatywne przepisy
Inti Kelapa (Sweet Coconut Filling)
15 min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20 Min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4h 20min
Nasi Lemak
45 Min
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
1h 5min
Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)
55 Min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 Std. 10 Min
Pulut Inti (Glutinous Rice With Sweet Coconut)
50 Min
Homemade Pandan Kaya
55 Min
Nyonya Spice Paste
15 min
Sambal Belacan
10min
Crispy Ikan Bilis
40 Min