Urządzenia i Akcesoria
Wajik (Palm Sugar Glutinous Rice)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
40 pieces
Składniki
-
water1600 g
-
pandan leaves cut in 10 cm length4
-
Thai glutinous rice soaked for 2 hours, rinsed500 g
-
coconut milk300 g
-
palm sugar cut in chunks350 g
-
sugar50 g
-
salt½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
1 g
Kalorie
431 kJ /
103 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0.3 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 godz. 10 min
Dodol (Palm Sugar Glutinous Rice Sweet)
2 godz. 40 min
Sambal Belacan
10 min
Teh tarik (pulled milk tea)
15 min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 godz. 20 min
Nasi Lemak
45 min
Pau Sambal (Malaysia Burger)
1 godz.
Roti Canai (Roti Prata)
3 godz. 55 min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 min
Nasi Lemak
45 min
Teh Tarik (Pulled Milk Tea)
15 min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 godz. 45 min