Urządzenia i Akcesoria
Black Glutinous Rice Dessert (Bubur Pulut Hitam)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 3 godz. 30 min
10 portions
Składniki
-
black glutinous rice soaked overnight260 g
-
pandan leaves washed and tied into knots5
-
brown sugar250 g
-
water1600 g
-
coconut milk200 g
-
salt1 ½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
360 mg
Białko
1 g
Kalorie
695 kJ /
166 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
31 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15 Min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20 Min
Tom Yam Mee Hoon
30 Min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1 Std. 5 Min
Crispy Ikan Bilis
40 Min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 Std. 20 Min
Sayur Lodeh (Indonesian Vegetable Stew in Coconut Milk)
45 Min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2 Std. 45 Min
Nyonya Chicken Rendang
45 Min
Limau Kasturi Asam Boi (Sour Plum Calamansi Drink)
10 Min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 Min
Chicken Porridge
35 Min