Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g black glutinous rice, soaked overnight
- 5 pandan leaves, washed and tied into knots
- 250 g brown sugar
- 1600 g water
- 200 g coconut milk
- 1 ½ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 695 kJ / 166 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 360 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hainan Chicken Rice, Vegetable Soup, Steamed Egg
1 godz. 25 min
Homemade Fish Ball Soup
2 Std.
Lontong (Rice Cakes With Vegetable Curry)
30 Min
Traditional Chinese Peanut Cookies
1 godz. 20 min
Sup Tauhu Kulit (Beancurd Skin Soup)
25 Min
Sambal Tumis Udang (Prawn Sambal)
30 Min
Fast and Easy Stir Fried Mee Hoon (200 g)
20min
Pulut Pagi (Glutinous Rice Balls with Savoury Coconut Topping)
4h 40min
Limau Kasturi Asam Boi (Sour Plum Calamansi Drink)
10min
Tom Yam Mee Hoon
30 Min
Coconut Jelly
3 Std. 15 Min
Chicken Porridge
1 godz. 10 min