Urządzenia i Akcesoria
Mee Goreng Mamak
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
4 portions
Składniki
-
garlic cloves5
-
shallots90 g
-
cooking oil30 g
-
fresh red chillies cut in pieces2
-
onions cut in pieces90 g
-
whole prawns cleaned, deshelled300 g
-
boneless chicken thighs with skin, cut in pieces (2-3 cm)100 g
-
yellow noodles room temperature500 g
-
dark soy sauce30 g
-
chilli sauce20 g
-
oyster sauce1 tbsp
-
chicken stock powder homemade or store-bought2 tsp
-
tomatoes cut in wedges2
-
water150 g
-
fresh chives cut in 3 cm length50 g
-
fresh mung bean sprouts (taugeh) rinsed with water and drained80 g
-
limes cut in halves2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1166.1 mg
Białko
36.8 g
Kalorie
2945.4 kJ /
704 kcal
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
8.1 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Węglowodany
107.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ayam Paprik
30 мин.
Ayam Masak Kicap
40 мин.
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45 мин.
Kam Heong Chicken
1ч. 20 мин.
Ayam Masak Lemak Cili Api
20 мин.
Asam Pedas Ikan (Spicy Tamarind Fish)
25 мин.
One Pot Chicken Rice
50 мин.
Daging Merah
35 мин.
Curry Mee
30 мин.
Nasi Goreng Kampung
40 мин.
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
20 мин.
Sambal Tumis
1ч. 10 мин.