Urządzenia i Akcesoria
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
10 rolls
Składniki
-
water600 g
-
pandan leaves cut in strips (2.5 cm)6
-
plain flour300 g
-
salt1 tsp
-
cornflour (starch)1 tsp
-
virgin coconut oil20 g
-
egg1
-
oil for greasing
-
sweet coconut filling (see tips)300 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 roll
Białko
4 g
Kalorie
1002 kJ /
240 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Char Kway Teow
15 min
Kuih Ko Sui (Steamed Palm Sugar Rice Cake)
1 godz. 10 min
Crispy Ikan Bilis
40 min
Sambal Belacan
10 min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15 min
Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)
55 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Agar-Agar Gula Melaka (Palm Sugar Agar-Agar Jelly)
4 godz. 20 min
Inti Kelapa (Sweet Coconut Filling)
15 min
Kuih Bingka Ubi (Baked Tapioca Cake)
1 godz. 40 min
Nasi Lemak
45 min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 min