Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cucharaditas de comino en grano
- 2 cucharaditas de semillas de mostaza
- 3 dientes de ajo
- 10 g de jengibre fresco
- 170 g de zanahoria en trozos
- 180 g de cebolla en cuartos
- 30 g de aceite de oliva
- 1 cucharada de garam masala (ver receta básica)
- 2 cucharaditas de cúrcuma molida
- ½ - 1 cucharadita de chile seco desmenuzado
- 350 g de agua
- 400 g de leche de coco
- 250 g de lentejas rojas partidas
- 350 g de tomates maduros en trozos
- 80 g de zumo de limón
- 3 ramitas de cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
- 2 pellizcos de sal
- 2 pellizcos de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1384 kJ / 331 kcal
- Białko
- 17.1 g
- Węglowodany
- 43.6 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Błonnik
- 11.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry de garbanzos y coco con cuscús de brócoli
40min
Curry de garbanzos y verduras
25 min
Curry de garbanzos (Chana masala)
20 min
Dal de lentejas negras (Dahl makhani) - India
2u. 40min
Curry vegano de berenjenas
50min
Lentejas rojas con bulgur y arroz
30min
Pasta de curry rogan josh - Subcontinente indio
10 min
Curry indio de verduras
40min
Dal de tomates y lentejas (Dhaba dhal)
35 Min
Curry de lentejas y calabaza al vapor
1h 15 min
Curry de garbanzos rogan josh - India
25 min
Curry de gambas
30min