Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
300
g de lentejas beluga (lentejas negras)
lub 300 g de lentejas pardinas - 2000 g agua
- 2 dientes de ajo
- 1 trozo de jengibre fresco (2-3 cm)
- 2 ½ cucharaditas de sal
- 20 g de aceite de oliva
- 1 cucharadita de comino en grano
- 3 vainas de cardamomo
- 30 g de mantequilla clarificada (Ghee), ver receta básica
- 100 g de cebolla en trozos
- 150 g de tomate troceado en conserva
- 1 - 2 chiles verdes frescos (sin pedúnculo ni semillas)
- 1 cucharadita de chile seco desmenuzado
- ½ cucharadita de cúrcuma molida
- 3 clavos
- 1 palo de canela
- 80 g de nata líquida
- 1 - 2 cucharadas de cilantro fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1080 kJ / 258 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 27.1 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Błonnik
- 7.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry de garbanzos y coco con cuscús de brócoli
40min
Curry de garbanzos y verduras
25 min
Dhal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India
35 Min
Curry de garbanzos (Chana masala)
20 min
Sopa asiática de champiñones al curry (sin gluten)
25 min
Lentejas rojas con bulgur y arroz
30min
Pasta de curry rogan josh - Subcontinente indio
10 min
Curry indio de verduras
40min
Dal de tomates y lentejas (Dhaba dhal)
35 Min
Garam masala - Subcontinente indio
5 min
Curry de garbanzos rogan josh - India
25 min
Curry de gambas
30min