Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cebolla en trozos
- 2 - 3 dientes de ajo
- 40 g de tomate concentrado
- 30 g de mantequilla en trozos
- 200 g de lentejas rojas partidas
- 2 cucharadas de menta seca
- 30 g de arroz de grano redondo
- 20 g de bulgur
- 1 ½ cucharaditas de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- ¼ de cucharadita de chile seco desmenuzado
- 1200 g de agua a temperatura ambiente
- 1 limón en gajos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1660 kJ / 396 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Błonnik
- 10.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry de garbanzos y coco con cuscús de brócoli
40 min
Curry de garbanzos y verduras
25 min
Dhal de lentejas rojas (Dhaba dhal) - India
35 Min
Estofado de berenjena picante
30 min
Dal de lentejas negras (Dahl makhani) - India
2h 40 min
Sopa de lentejas rojas con calabaza y romero
45 Min
Biryani de verduras - India
50 menit
Falafel de lentejas rojas y coliflor
2j 30 menit
Guisado de lentejas etíope (Misir wat)
35 Min
Parmentier vegetariano con boloñesa de lentejas y berenjena
2j
Dal de tomates y lentejas (Dhaba dhal)
35 Min
Curry de garbanzos rogan josh - India
25 min