Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g de cebolla en juliana
- 350 g de espárragos verdes en trozos de 2 cm (sin la parte leñosa)
- 30 g de aceite de oliva
- 320 g de arroz de grano redondo
- 60 g de vino blanco
- 700 g de agua
- 1 cucharadita de sal
-
1
pellizco de hebras de azafrán
lub 1 sobre de azafrán molido - 1 pastilla de caldo de verduras desmenuzada
- 20 g de mantequilla
- 2 - 3 cucharadas de queso parmesano rallado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1766 kJ / 422 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 68.1 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 627 mg
Alternatywne przepisy
Cremoso de mote
1h 20min
Risotto de espinacas y gambas
25 min
Paté de palta
4h 25min
Risotto al vino tinto
25 min
Espaguetis con salsa de queso y espinacas
20 min
Arroz con champiñones Portobello
30 min
Risotto con calabaza y roquefort
45 min
Arroz con setas y anchoas
1h
Risotto con calabacín y beicon
35 min
Risotto integral de espárragos y puerros
1h
Risotto con calabacín y langostinos
55 Min
Risotto de setas
25 min