Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de biscuits sablés au beurre parfumés aux éclats de fruits rouges
- 190 g de fraises fraîches, coupées en deux ou quatre (en réserver un peu pour la finition)
- 190 g de framboises fraîches (en réserver un peu pour la finition)
- 190 g de myrtilles (en réserver un peu pour la finition)
- 110 g de sucre en poudre
- 100 g de coulis de fruits rouges
- 5 gouttes d'arôme de violette
- le zeste d'½ citron jaune non traité
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 250 g de mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2194.2 kJ / 523.8 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 50.3 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisu fraise rhubarbe
2h 35min
Tiramisu cheesecake
13 Std. 20 Min
Entremets fraise-framboise comme un tiramisu
40 dk
Tiramisu aux cerises
2h 15min
Tiramisu avocat et fruits rouges
1sa
Fraisiers façon tiramisu
12h 30min
Tiramisu aux framboises
3h 20min
Tiramisu fraise rhubarbe en verrines
2sa 30 dk
Tiramisu aux deux chocolats et framboises
12h 30min
Tiramisu framboises-fraises
3h
Tiramisu poire-speculoos
12h 30min
Tiramisu aux fraises
4h 30min