Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 œufs, blancs et jaunes séparés
- 80 g de cassonade
- 150 g de pommes, coupées en morceaux
- 100 g de lait entier
- 250 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 200 g de lait ribot
- 70 g de beurre fondu, et un peu pour le gaufrier
- 3 pincées de fleur de sel
- 1 pot de caramel au beurre salé
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1253 kJ / 299 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne vertes à la bolognaise
2hod. 50min
Lasagne aux saveurs d'automne
6h 30min
Crêpes suzette
35min
Crêpes sucrées ou salées
40min
Crêpes aux clémentines
2 godz.
Pâte à tartiner chocolat-noisette-aubergine
30 min
Gaufres à la vanille (cuisson au four)
30 min
Gaufres au beurre demi-sel
1 godz.
Crêpe Belle-Hélène
40min
Gaufres mini-sucre
50min
Crêpes épaisses à la bière
55min
Gaufres sans levure et sans repos
25min