![Cassata di Sulmona Cassata di Sulmona](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0eab9837-353e-45ed-bb98-051a2376e9b6/Derivates/06cb2cf1-ad18-4813-b00d-b37574a4985a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- burro q.b.
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 250 g di zucchero
- 6 uova medie
- 250 g di farina tipo 00
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 150 g di torrone a pezzi
- 80 g croccante a pezzi
- 150 g di zucchero
- 200 g di burro morbido a pezzi
- 6 tuorli
Terminare la preparazione
- 60 g di liquore all'amaretto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2376 kJ / 568 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 66.9 g
- Tłuszcz
- 27.7 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema pasticcera
15 Min
Profiteroles
2 godz.
Babà napoletano
3klst
Mostaccioli siciliani
1 Std.
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Mostaccioli al mosto cotto
1 Std.
Ravioli dolci di castagne
1 godz. 10 min
Pandoro
12klst
Biscotti di frolla montata al cacao e habanero orange
1 Std.
Cono graffa
1 Std.
Scarcella di pasqua ripiena
55 Min
Chiacchiere
1 Std. 35 Min