Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- burro q.b.
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 250 g di zucchero
- 6 uova medie
- 250 g di farina tipo 00
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 150 g di torrone a pezzi
- 80 g croccante a pezzi
- 150 g di zucchero
- 200 g di burro morbido a pezzi
- 6 tuorli
Terminare la preparazione
- 60 g di liquore all'amaretto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2376 kJ / 568 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 66.9 g
- Tłuszcz
- 27.7 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Struffoli di Natale (TM6)
1 godz.
Struffoli
1 godz.
Pastiera
15 Std.
Roccocò
2 Std.
Chiacchiere
1sa 35 dk
Crema pasticcera
15 min
Ciambella di zucca
1h 20min
Casatiello dolce (con lievito madre)
19 godz.
Crostata limone e arancio al cioccolato bianco di Luca Montersino
55 min
Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia
1h 40min
Zeppole di San Giuseppe
1h 50min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20min