Sacher Torte
TM6 TM5 TM31

Sacher Torte

4.2 (35 ocen)

Składniki

Impasto

  • 80 g di burro morbido a pezzi + q.b.
  • 170 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 50 g di farina di mandorle
  • 30 g di cacao amaro in polvere
  • 30 g di cioccolato fondente (55% di cacao)
  • 250 g di zucchero
  • 160 g di tuorli a temperatura ambiente
  • 180 g di albumi a temperatura ambiente
  • 1 pizzico di sale

Farcitura

  • 300 - 350 g di confettura di albicocche biologica

Copertura

  • 300 g di cioccolato fondente (55% di cacao)
  • 250 g di panna (min. 30% di grassi) fresca
  • 50 g di miele
    lub 50 g di sciroppo di glucosio

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2314 kJ / 553 kcal
Białko
9.2 g
Węglowodany
68.1 g
Tłuszcz
29 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy