Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 80 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 170 g di farina tipo 00 + q.b.
- 50 g di farina di mandorle
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 30 g di cioccolato fondente (55% di cacao)
- 250 g di zucchero
- 160 g di tuorli a temperatura ambiente
- 180 g di albumi a temperatura ambiente
- 1 pizzico di sale
Farcitura
- 300 - 350 g di confettura di albicocche biologica
Copertura
- 300 g di cioccolato fondente (55% di cacao)
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fresca
-
50
g di miele
lub 50 g di sciroppo di glucosio
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2314 kJ / 553 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 68.1 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Glassa di zucchero
10 分钟
Glassa al cioccolato
20min
Biscotti di pasta sablée
12h 40min
Macaron al cioccolato
24h
Torta meringata al limone con glassatura veloce
3 godz. 15 min
Cremoso al pistacchio
2小时 30 分钟
Crema chantilly
35min
Ganache al cioccolato
12h 20min
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25min
Torta foresta nera
3h
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20min
Torta Sacher
3h 30min