![Sacher Torte Sacher Torte](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A0CA747A-3872-4F55-B9D6-60919A8959EC/Derivates/5A86B8EC-7FE7-4EE7-8DD7-F9BDAF737BF0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 80 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 170 g di farina tipo 00 + q.b.
- 50 g di farina di mandorle
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 30 g di cioccolato fondente (55% di cacao)
- 250 g di zucchero
- 160 g di tuorli a temperatura ambiente
- 180 g di albumi a temperatura ambiente
- 1 pizzico di sale
Farcitura
- 300 - 350 g di confettura di albicocche biologica
Copertura
- 300 g di cioccolato fondente (55% di cacao)
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fresca
-
50
g di miele
lub 50 g di sciroppo di glucosio
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2314 kJ / 553 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 68.1 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Cuori di cioccolato ripieni di semifreddo al croccante
4h
Crema pasticcera
15min
Pasta frolla
1h 50min
Albumi montati a neve
5 min
Baci di meringa ai mirtilli
3h 30min
Lemon meringue pie
3h
Macaron al cioccolato
24hod.
Baci di frolla montata con ganache al pistacchio
1h 30min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20 Min
Ganache al cioccolato
12sa 20 dk
Cheesecake ai lamponi
3h 20min
Torta Sacher
3h 30min