Crostata mascarpone e gianduia

Crostata mascarpone e gianduia

4.5 13 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz. 20 min
12 fette

Składniki

Pasta frolla
  • 100 g di zucchero
  • 300 g di farina tipo 00
  • 100 g di burro morbido a pezzi
  • 1 uovo
  • 1 tuorlo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Crema gianduia
  • 60 g di zucchero
  • ½ stecca di vaniglia i semini estratti
  • 15 g di cacao amaro in polvere
  • 60 g di nocciole sgusciate spellate e tostate
  • 80 g di latte parzialmente scremato
  • 170 g di cioccolato al latte a pezzi
  • 60 g di olio di semi di arachidi
Crema mascarpone
  • 50 g di zucchero
  • 150 g di panna (35% di grassi) fredda
  • 500 g di mascarpone
Terminare la preparazione
  • granella di nocciole a piacere

Wartości odżywcze na 12 fette

Kalorie 7543 kcal / 31560 kJ
Białko 114.4 g
Tłuszcz 549.4 g
Węglowodany 568.3 g
Błonnik 17.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...