Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 125 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 125 g di burro freddo a pezzi + q.b.
- 250 g di farina tipo 00
- 1 uovo (da 60 g)
Crema pasticcera
- 500 g di latte intero
- 4 tuorli
- 100 g di zucchero
- 40 g di farina tipo 00
Terminare la preparazione
- 10 mirtilli freschi
- 1 rametto di ribes rosso
- 3 fragole a fettine sottili
- 1 kiwi, sbucciato e a fette sottili
- 1 mandarino, sbucciato e a fette
- 10 more fresche
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 523 kJ / 125 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 17.3 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuori di frolla alla fragola (per 2 persone)
1h 10min
Tartellette alle fragole
1小时 20 分钟
Torta multistrato alle fragole con croccante a nido d'ape
1小时 20 分钟
Tartellette alla frutta fresca
7sa 5 dk
Tortina monoporzione cioccolato e fragole
50 Min
Pain au chocolat
5 Std.
Cannoncini alla crema
3 Std.
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Cannoli alla crema Chantilly
1h 5min
Torta foresta nera
3 Std.
Bignè al cioccolato
3 Std.
Bignè con crema pasticcera
3 Std.