Vellutata di pomodoro e basilico

Vellutata di pomodoro e basilico

4.1 75 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porzioni

Składniki

Olio al basilico
  • di foglie di basilico fresche
    110 g
  • di olio extravergine di oliva
    170 g
  • di succo di limone
    15 g
  • di sale
    1 pizzico
Zuppa di pomodoro
  • di lenticchie rosse, secche decorticate
    55 g
  • di cipolle rosse a pezzi
    110 g
  • spicchi di aglio
    2
  • di olio extravergine di oliva
    60 g
  • di origano fresco le foglioline
    4 rametti
  • di pomodori perino a metà
    900 g
  • di brodo vegetale
    340 g
  • di zucchero
    1 cucchiaino
  • di foglie di basilico fresche + q.b. per servire
    15 g
  • crostini per servire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 212 kcal / 887 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...