Vellutata di pomodoro e basilico

Vellutata di pomodoro e basilico

4.0 76 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porzioni

Składniki

Olio al basilico
  • 110 g di foglie di basilico fresche
  • 170 g di olio extravergine di oliva
  • 15 g di succo di limone
  • 1 pizzico di sale
Zuppa di pomodoro
  • 55 g di lenticchie rosse, secche decorticate
  • 110 g di cipolle rosse a pezzi
  • 2 spicchi di aglio
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 4 rametti di origano fresco le foglioline
  • 900 g di pomodori perino a metà
  • 340 g di brodo vegetale
  • 1 cucchiaino di zucchero
  • 15 g di foglie di basilico fresche + q.b. per servire
  • crostini per servire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 212 kcal / 887 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 18 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...