Wersje kompatybilne
Sformato di pane con porri e crema al Parmigiano reggiano filante
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di burro
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 350 g di porri a rondelle
- 5 foglie di salvia fresca, lavate e asciugate
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 8 fette di pane bianco in cassetta, senza crosta in triangoli
- 300 g di Fontina a cubetti (2 cm)
- 3 uova
- 400 g di latte
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 50 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2025 kJ / 484 kcal
- Białko
- 24.1 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 32.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata con zucca e scarti di verdure
2 Std. 30 Min
Castagne al Rum
1440hod. 40min
Crema di Cogne
15 min
Latte fritto genovese
5 godz. 40 min
Mini soufflé
1 Std. 15 Min
Timballini di sedano con cipolle fondenti
50 Min
Sformatini di asparagi
45 Min
Pasta sfoglia veloce
2 godz.
Torta degli addobbi
1 godz. 25 min
Minestra di castagne
1 godz. 40 min
Salame di patate e tonno
6h 30min
Torta salata ai porri e cumino nero
1 godz. 20 min