![Cipolle ripiene al prosciutto Cipolle ripiene al prosciutto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/710B0683-D598-4572-8943-87BE550D17D0/Derivates/E3AFA1D9-5B97-43BC-92CD-F6B264DC302F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 4 cipolle grandi
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 50 g di Gouda, a pezzi
- 20 g di burro
- 200 g di prosciutto cotto affumicato, a listarelle
- 50 g di panna acida
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di sale fino
- 2 pizzichi di pepe macinato
- 1 cucchiaino di paprika dolce, a piacere
- 400 g di pomodori, a dadini
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1414 kJ / 340 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carciofi romani gratinati
45 min
Patate duchessa
1 godz.
Patate gratinate al Gorgonzola
40 min
Patate ripiene su cipolle caramellate
1 godz. 15 min
Cipolle al gratin
1 godz.
Cannelloni al radicchio rosso e taleggio
1h 35min
Involtini di verza capunet agrodolci
35 min
Cipolline sott'olio
361h 10min
Involtini valtellinesi di verza con patate e formaggi
2 Std.
Zucchine ripiene
1 Std. 10 Min
Finocchi gratinati alla crescenza e taleggio
55 min
Peperoni ripieni
1 godz. 5 min