Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 1 cipollotto a metà
- 3 rametti di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 800 g di acqua
- 170 g di lenticchie rosse
- 750 g di patate tipo bolognese pelate e a pezzi (2 cm)
- 150 g di farina tipo 00
- 150 g di fecola di patate
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Condimento
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 300 g di cicoria, lavata ed asciugata
- 300 g di luganega a pezzi (3 cm)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2619 kJ / 626 kcal
- Białko
- 24.4 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di ceci, salvia e rosmarino
35 Min
Gnocchi di semolino con ragù di verdure
55 Min
Gnocchi di patate ripieni di zucchine
1h 10 min
Burger in agrodolce
1h 10 min
Crocchette di fagioli e spinaci (vegan)
1 godz. 20 min
Gnocchi di ricotta al sugo di carciofi
1h
Gnocchi di pane e bietole (di Francesca Romana Barberini)
1h
Spatzle di grano saraceno con Taleggio e broccoli
40 min
Pani alla segale
2 Std. 40 Min
Cannelloni di zucca
1h 50 min.
Gnocchi alla romana alle erbe con pomodorini confit
2 Std. 40 Min
Dado granulare
8 godz. 15 min