Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup

Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup

4.4 147 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • olive oil
    30 g
  • onions quartered
    120 g
  • leeks cut in pieces
    250 g
  • potatoes cut in pieces
    200 g
  • fresh thyme leaves
    2 tsp
  • dried marjoram
    1 tsp
  • water
    600 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l)
    1
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • green asparagus woody ends removed
    400 g
  • fresh chives snipped, for garnishing
    10
  • cream for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 177.7 kcal / 743.6 kJ
Białko 4.7 g
Tłuszcz 7.9 g
Węglowodany 24.9 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 495.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...