
Urządzenia i Akcesoria
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
-
olive oil30 g
-
onions quartered120 g
-
leeks cut in pieces250 g
-
potatoes cut in pieces200 g
-
fresh thyme leaves2 tsp
-
dried marjoram1 tsp
-
water600 g
-
vegetable stock cube (for 0.5 l)1
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
green asparagus woody ends removed400 g
-
fresh chives snipped, for garnishing10
-
cream for garnishing
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
177.7 kcal /
743.6 kJ
Białko
4.7 g
Tłuszcz
7.9 g
Węglowodany
24.9 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Sód
495.9 mg