Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g olive oil
- 120 g onions, quartered
- 250 g leeks, cut in pieces
- 200 g potatoes, cut in pieces
- 600 g water
- 1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
- 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 400 g green asparagus, woody ends removed
- 2 tsp fresh thyme leaves
- 1 tsp dried marjoram
- 10 g fresh chives, snipped, for garnishing
- cream, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 0 portions
- Kalorie
- 712 kJ / 170 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
Alternatywne przepisy
Leek and Potato Soup (TM5)
40min
Creamy Courgette Soup
25 Min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1h
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50 Min
Spinach and Parmesan Soup
45min
Carrot, Apple and Ginger Soup
35 Min
Leek and Potato Soup
1h
Broccoli and stilton soup
30 Min
Spinach, Orange and Carrot Soup
25 Min
Red Lentil Soup
40min
Cauliflower Cheese Soup
30 Min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 Min