Lentil and Bacon Soup
TM6 TM5

Lentil and Bacon Soup

4.7 (341 ocen)

Składniki

  • 2 garlic cloves
  • 110 g onions, quartered
  • 100 g celery stalks, cut in pieces (3 cm)
  • 30 g olive oil
  • 6 slices smoked bacon (approx. 150 g), diced (1 cm)
  • 150 g red lentils, rinsed
  • 150 g split peas, soaked overnight and rinsed
  • 400 g tinned chopped tomatoes
  • 800 g boiling water
  • 1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
    lub 1 heaped tsp chicken stock paste, homemade
  • 1 Tbsp tomato purée
  • ½ tsp fine sea salt
  • ½ tsp smoked paprika
  • 2 pinches ground black pepper, plus extra for sprinkling

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1516.8 kJ / 362.5 kcal
Białko
16.7 g
Węglowodany
37.7 g
Tłuszcz
16.9 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Błonnik
10.6 g
Sód
377.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy