Lentil and Bacon Soup

Lentil and Bacon Soup

4.7 354 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz. 55 min
6 portions

Składniki

  • garlic cloves
    2
  • onions quartered
    110 g
  • celery stalks cut in pieces (3 cm)
    100 g
  • olive oil
    30 g
  • smoked bacon (approx. 150 g), diced (1 cm)
    6 slices
  • red lentils rinsed
    150 g
  • split peas soaked overnight and rinsed
    150 g
  • tinned chopped tomatoes
    400 g
  • boiling water
    800 g
  • chicken stock cube (for 0.5 l) crumbled
    1
    1 heaped tsp chicken stock paste, homemade
  • tomato purée
    1 Tbsp
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • smoked paprika
    ½ tsp
  • ground black pepper plus extra for sprinkling
    2 pinches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 362.5 kcal / 1516.8 kJ
Białko 16.7 g
Tłuszcz 16.9 g
Węglowodany 37.7 g
Błonnik 10.6 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 377.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...