Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chimichurri Sauce
- 2 garlic cloves
- 50 g shallots
- 10 g fresh coriander
- 10 g fresh parsley
- 1 Tbsp dried oregano
- 100 g extra virgin olive oil
- 30 g white wine vinegar
- ½ tsp dried chilli flakes
- ½ lemon, juice only
Sirloin Steak with New Potatoes
- 1200 g water
- 2 ½ tsp fine sea salt
- 700 g new potatoes, unpeeled, quartered
- 2 Tbsp olive oil
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground coriander
- 1 pinch ground cayenne pepper
- 1000 g beef sirloin steaks
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2008 kJ / 479 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Chimichurri Pork Fillet with Warm Rice Salad
13h 20min
Fish Tacos
45 min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30 min
Thai Salmon Parcels with Jasmine Rice
45 min
Béarnaise Sauce
20 min
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40 min
Jerk Chicken with Sweet Potato Mash and Vegetables
3 godz. 5 min
Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7h 20 min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2 godz. 10 min
Salmon with Sticky Tomato Glaze
40 min
Seared Sesame Steaks with Ginger Chopped Salad and Lime Couscous
35 min
Steak au Poivre
20 min