Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Cheddar cheese, cut in pieces
- 800 g water
- 400 g butternut squash, diced (1 cm)
- 350 g macaroni pasta
- 40 g plain flour
- 40 g unsalted butter, cut in pieces
- 400 g milk
- ½ tsp fine sea salt, or more to taste
- ¼ tsp ground black pepper, or more to taste
- 2 pinches ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2077.9 kJ / 496.6 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 60.4 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 417.7 mg
Alternatywne przepisy
Tuna Pasta Bake
1h
Pasta with Vegetable Ragout
45min
Vegetable pasta sauce
40min
Baby-friendly Butternut Macaroni Cheese with Kale
1h 20 min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45min
Butterbean and Feta Burgers
1h 30min
Cauliflower Mac and Cheese
1h 40min
Baked Penne with Vegetables
1 godz. 5 min
Quick Tomato and Basil Gnocchi
25 min
Ham and Leek Pasta Sauce
30min
Mozzarella and Tomato Pancake Stack
1h 45min
Tagliatelle with Pumpkin
1h 10min