Butternut Squash Macaroni Cheese

Butternut Squash Macaroni Cheese

4.3 136 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 portions

Składniki

  • Cheddar cheese cut in pieces
    200 g
  • water
    800 g
  • butternut squash diced (1 cm)
    400 g
  • macaroni pasta
    350 g
  • plain flour
    40 g
  • unsalted butter cut in pieces
    40 g
  • milk
    400 g
  • fine sea salt or more to taste
    ½ tsp
  • ground black pepper or more to taste
    ¼ tsp
  • ground nutmeg
    2 pinches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 496.6 kcal / 2077.9 kJ
Białko 19.3 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 60.4 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 11.5 g
Sód 417.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...