Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roux
- 30 g vegetable oil
- 2 Tbsp plain flour
- 300 g water
-
1
chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp chicken stock paste, homemade
Étouffée
- 50 g unsalted butter, diced
- 1 onion, quartered (approx. 100 g)
- 1 green pepper, quartered (approx. 120 g)
- 1 red pepper, quartered (approx. 120 g)
- 1 stick celery, quartered (approx. 70 g)
- 1 red chilli, halved, deseeded
- ½ tsp Cajun spice mix
-
1
tsp fresh basil leaves, chopped
lub ¼ tsp dried basil - ½ tsp fine sea salt
- 400 g chicken breasts, cut in pieces (2 cm)
- 4 spring onions, sliced (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1408 kJ / 337 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Chicken, Pepper and Poppy Seed Curry with Rice and Tenderstem Broccoli
45min
Sautéed Pork with Cider
55min
Chicken in Yoghurt
1h
Chicken breasts pizzaiola
55min
Beef Meatballs (Soutzoukakia) with Tomato Rice
1h
Mardi Gras Meatballs
1h 5min
Meatballs with Tomato Sauce
45min
Chilli Beef with Lemon Feta
30 Min
Chicken Pizzaiola
50min
Basque Chicken
1 Std. 10 Min
Chicken with Carrot & Red Pepper Rice and Creamy Mustard Sauce
1 Std. 10 Min
Chicken, Basil and Roasted Red Pepper Spaghetti
35 Min