Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roux
- 30 g vegetable oil
- 2 Tbsp plain flour
- 300 g water
-
1
chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp chicken stock paste, homemade
Étouffée
- 50 g unsalted butter, diced
- 1 onion, quartered (approx. 100 g)
- 1 green pepper, quartered (approx. 120 g)
- 1 red pepper, quartered (approx. 120 g)
- 1 stick celery, quartered (approx. 70 g)
- 1 red chilli, halved, deseeded
- ½ tsp Cajun spice mix
-
1
tsp fresh basil leaves, chopped
lub ¼ tsp dried basil - ½ tsp fine sea salt
- 400 g chicken breasts, cut in pieces (2 cm)
- 4 spring onions, sliced (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1408 kJ / 337 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Sautéed Pork with Cider
55min
Beef Stroganoff
1h
Chicken and Mushroom Balti
50min
Greek Style Pork Stew
30min
Basque Chicken
1 Std. 10 Min
Chicken, Basil and Roasted Red Pepper Spaghetti
35min
Chicken in Red Pepper Sauce with Courgette and Feta Couscous
55min
Creamy Mustard Chicken Stew
40min
Chicken and Chorizo Hotpot
45min
Smoky Pork and Beans
3 Std.
Beef in Stout
1 Std. 40 Min
Mardi Gras Meatballs
1h 5min