Wersje kompatybilne
Ensalada turca de pepino, hinojo y yogur - Turquía
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de pepino con piel, sin semillas y en láminas muy finas
- 150 g de bulbo de hinojo en juliana muy fina
- 20 g de hojas de hierbabuena fresca
- 250 g de yogur natural
- 125 g de crème fraîche
- 30 g de zumo de limón
- 2 dientes de ajo
- 1 - 2 cucharaditas de sal
- 2 - 3 pellizcos de pimienta negra molida
- 2 - 3 chorritos de aceite de oliva virgen extra
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 647 kJ / 155 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Sopa de remolacha con ñoquis de hierbas
1 Std. 10 Min
Ensalada de hinojo y manzana
20 min
Gazpacho verde
10 min
Gazpacho de remolacha
10 min
Tabulé - Líbano
2 Std. 15 Min
Crema de hinojo
30 min
Ensalada japonesa de pepino con aliño aromático de hierbas
15 menit
Sopa fría de pepino y remolacha
10 min
Crema de apionabo y manzana con mejillón en escabeche
45 min
Crema de batatas con leche de coco
40 min
Sopa de coliflor al curry
40 min
Gazpacho de remolacha con ensalada de lombarda y queso feta
15 menit