Ensaladilla peruana con remolacha

Ensaladilla peruana con remolacha

4.4 11 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 raciones

Składniki

  • 1900 g de agua
  • 100 g de guisantes (frescos o congelados)
    100 g de edamame
  • 15 - 18 cubitos de hielo
  • 1 ½ cucharaditas de sal
  • 350 - 400 g de remolacha fresca (sin hojas, con piel y 4-5 cm de tallo (ver sugerencia)
  • 150 g de zanahoria
  • 300 g de patatas
  • 150 g de judías verdes redondas frescas
  • 100 g de maíz en conserva (ver sugerencia)
  • 2 pellizcos de pimienta molida
  • 30 g de zumo de lima
  • 50 g de mayonesa
  • 50 g de leche
  • 8 - 12 hojas de lechuga

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 177 kcal / 741 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 7.6 g
Węglowodany 21.4 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 149.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...