Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cocción del pulpo
- 2 hojas de laurel, secas
- 2 cdas de sal gruesa
- 1500 g de agua
- 2 pulpos enteros crudos, chicos
Pulpo con soya y mantequilla
- 1 cm de jengibre
- 2 dientes de ajo
- 5 g de perejil fresco
- 100 g de mantequilla sin sal
- 120 g de salsa de soya
- 50 g de jugo de limón, recién exprimido
- hojas de perejil fresco, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1359.8 kJ / 323.8 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pulpo en chile morita TM6
1h 30min
Salmón al horno con ensalda de tocino y vinagreta de balsámico
30min
Pescado a la talla
40min
Pulpo fácil con papas y cilantro
1h 25min
Camarones a la mantequilla de ajo
35 Min
Arroz frito
40min
Camarones a la hierba de limón
1h
Pasta de té limón
10 min
Camarones al ajillo
25 min
Camarones para pelar con mayonesa de tabasco
20 min
Salsa BBQ casera
50min
Tacos de camarón con mayonesa de habanero
25 min