Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cocción del pulpo
- 2 hojas de laurel, secas
- 2 cdas de sal gruesa
- 1500 g de agua
- 2 pulpos enteros crudos, chicos
Pulpo con soya y mantequilla
- 1 cm de jengibre
- 2 dientes de ajo
- 5 g de perejil fresco
- 100 g de mantequilla sin sal
- 120 g de salsa de soya
- 50 g de jugo de limón, recién exprimido
- hojas de perejil fresco, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1359.8 kJ / 323.8 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Camarones agridulces Al vacío TM6
1h 15min
Cowboy con mantequilla compuesta y puré de papa rústico
50 Min
Estofado cremoso con pavo y hongos en cocción lenta TM6
4 Std.
Camarones con salsa de jitomate, azafrán y anchoas
35 Min
Camarones al ajillo
25 Min
Toritos de marlin
25 Min
Aguacates rellenos de jaiba
1h
Camarones en salsa de piña con arroz basmati TM6
1 Std. 20 Min
Atún con salsa Vierge
50 Min
Pulpo en chile morita TM6
1h 30min
Tostadas de pulpo en mole amarillo
1h 30min
Camarones a la mantequilla de ajo
35 Min