Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de piña fresca semi madura, en rebanadas
- 70 g de cebolla morada, en trozos
- 1 pimiento rojo, cortado en cuartos sin tallo ni semillas
- 1 chile jalapeño, sin tallo ni seimllas
- 20 g de hojas de cilantro, frescas
- 20 g de jugo de limón, recién exprimido
- 30 g de aceite de oliva extra virgen
- 1 ½ cdita de sal fina
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 361 kJ / 86 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa verde de chile de árbol
10 Min
Salsa de chile de árbol seco
20 Min
Salsa verde cruda
5 Min
Salsa borracha
20 Min
Salsa de chile habanero, tamarindo y mango
30 min
Tostadas de pulpo en mole amarillo
1h 30 min
Coctel de camarón estilo Acapulco
1 godz. 10 min
Tacos de camarón de la Viga
40 Min
Salsa de molcajete
10 Min
Salsa roja de chile habanero
10 Min
Aguachile de camarón
15 Min
Tacos de camarón con mayonesa de habanero
25min