Calabazas rellenas en salsa de chabacano

Calabazas rellenas en salsa de chabacano

4.2 9 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
7 porciones

Składniki

Relleno
  • de arroz (remojado por 1 hora y escurrido)
    100 g
  • de carne molida de res
    400 g
  • de sal
    1 cdita
  • de pimienta negra molida
    1 cdita
  • de concentrado de caldo de verduras en polvo
    1 cda
  • de aceite de oliva
    20 g
  • de agua
    20 g
  • de calabacitas
    1000 g
Salsa
  • de aceite de oliva
    10 g
  • de puré de jitomate
    100 g
  • de pulpa de tamarindo sin azúcar (ver tip)
    250 g
  • de sal
    1 cdita
  • de pimienta negra molida
    1 cdita
  • de concentrado de caldo de verduras en polvo
    1 cda
  • de azúcar
    1 cda
  • de agua
    100 g
  • de jugo de limón amarillo, recién exprimido
    30 g
  • de chabacanos
    200 g
  • de ciruelas deshuesadas
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porción

Kalorie 377.8 kcal / 1580.7 kJ
Białko 14.3 g
Tłuszcz 16.7 g
Węglowodany 46.3 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Sód 793.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...