Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soutzoukakia
- 2 dientes de ajo
- 80 g de cebolla blanca, cortada en trozos
- 50 g de aceite de oliva
- 60 g de pan molido
- 1 cdita de comino en polvo
- 1 cdita de sal fina
- ½ cdita de pimienta negra molida
- 100 g vino blanco seco
- 500 g carne molida de res
Salsa para las albóndigas y arroz rojo
- 50 g de aceite de oliva
- 400 g de jitomates en conserva
- 100 g de vino blanco seco
- 2 cditas de azúcar
- 1 cdita de orégano seco
- 30 g de puré de jitomate
- 1 cdita de sal
- ½ cdita de pimienta negra molida
- 400 g de agua
- 200 g de arroz blanco de grano largo
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 3045 kJ / 725 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fajitas de res con verduras salteadas
30min
Adobo con carne
50 menit
Bistec de res en salsa de chipotle
30min
Bisteces con papas en pasilla
1j 15 menit
Cerdo con frijoles estilo Tex-Mex y tortillas TM6
1h 20min
Albóndigas en salsa de jitomate
45min
Bisteces a la mexicana
30min
Pastel de carne relleno y arroz a la espinaca
45min
Sopa Tex Mex de pavo
50 menit
Chili con carne
30min
Rollo de carne bajo en sodio
1j
Cerdo entomatado
50 menit