Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pineapple jam
- 1500 g fresh pineapples (Josaphine and Morris), peeled, eyes and core removed, cut in cubes (3 cm)
- 100 g sugar
- 1 cinnamon stick
Dough
- 70 g lump sugar
- 200 g plain flour
- 200 g low protein flour (cake flour)
- 80 g full cream milk powder
- 20 g cornflour (starch)
- 300 g unsalted butter, cold, cut in cubes (1 cm)
- 2 egg yolks
- ½ tsp natural vanilla extract
- 1 ½ tsp salt
- 9 - 10 drops food colouring paste, pink, red, yellow, green and black
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 595 kJ / 142 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 175 mg
Alternatywne przepisy
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
45 min
Pineapple Tarts
1h 30 min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1h
Dou sha (red bean paste)
49 Std. 10 Min
Japanese Cheese Tarts
1h 55min
Mantou buns
1h 30 min
Hong Kong Bakery Butter Cookies
1h 30 min
Homemade Pandan Kaya
55 min
Egg Tarts
50min
Homemade Soy Milk
35min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1h 5min
Soy milk
24 Std. 30 Min