![Tiger Shaped Pineapple Tarts Tiger Shaped Pineapple Tarts](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2113d66b5ecdd89ddef61fcb6e28de08/Derivates/23ba4c848fe1e2b3bc230281636ad13f20403abc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pineapple jam
- 1500 g fresh pineapples (Josaphine and Morris), peeled, eyes and core removed, cut in cubes (3 cm)
- 100 g sugar
- 1 cinnamon stick
Dough
- 70 g lump sugar
- 200 g plain flour
- 200 g low protein flour (cake flour)
- 80 g full cream milk powder
- 20 g cornflour (starch)
- 300 g unsalted butter, cold, cut in cubes (1 cm)
- 2 egg yolks
- ½ tsp natural vanilla extract
- 1 ½ tsp salt
- 9 - 10 drops food colouring paste, pink, red, yellow, green and black
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 595 kJ / 142 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 175 mg
Alternatywne przepisy
Shallot Oil
25 Min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Taiwanese traditional Pork floss
1 Std. 40 Min
Mala Bakkwa
4h 35 min
Authentic Meat Floss
1 Std. 40 Min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2h 45min
Homemade Soy Milk
35min
Pineapple Tarts
1h 30min
German Cookies
1 Std. 10 Min
Homemade Fish Ball Soup
2h
Homemade Pandan Kaya
55 Min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 Std.