Japanese Cheese Tarts

Japanese Cheese Tarts

4.8 52 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
24 pieces

Składniki

Tart shells
  • low protein flour plus extra for dusting
    500 g
    500 g cake flour, plus extra for dusting
  • caster sugar
    120 g
  • salted butter cut in cubes (1 cm)
    300 g
  • egg (50 g)
    1
Molten cheese custard
  • cream cheese softened
    500 g
  • fresh milk
    60 g
  • caster sugar
    100 - 130 g
  • whipping cream
    200 g
  • rum (opcjonalnie)
    10 g
  • cornflour (starch)
    1 tbsp
  • lemon juice
    2 tsp
  • vanilla extract
    ¼ tsp
  • egg yolk lightly beaten
    1

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 343 kcal / 1435.1 kJ
Białko 7.8 g
Tłuszcz 23.3 g
Węglowodany 26.7 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...