![Japanese Cheese Tarts Japanese Cheese Tarts](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6A6BE4A9-24A3-4DC1-8DF3-611E18CC2D4A/Derivates/7df42b4f-14c7-4578-abf6-cf94f2364c50.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tart shells
-
500
g low protein flour, plus extra for dusting
lub 500 g cake flour, plus extra for dusting - 120 g caster sugar
- 300 g salted butter, cut in cubes (1 cm)
- 1 egg (50 g)
Molten cheese custard
- 500 g cream cheese, softened
- 60 g fresh milk
- 100 - 130 g caster sugar
- 200 g whipping cream
- 10 g rum (opcjonalnie)
- 1 tbsp cornflour (starch)
- 2 tsp lemon juice
- ¼ tsp vanilla extract
- 1 egg yolk, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1435.1 kJ / 343 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 26.7 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mantou buns
1 Std. 30 Min
Kaya (coconut jam)
1 Std. 10 Min
Super Soft Butter And Milk Buns
2h 40min
Tangzhong Milk Bread
2h 35min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2h 45min
Pineapple Tarts
1 Std. 30 Min
Egg Tarts
50 Min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55min
Hokkaido Milk Loaf
4h 20min
Homemade Pandan Kaya
55min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1 Std.
Killer Toast
2h