Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pandan juice
- 100 g pandan leaves (see Tips)
- 250 g coconut water
Cake
- 220 g caster sugar
- 7 eggs, separated
- 200 g grapeseed oil (see Tips)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 280 g self-raising flour
- 20 g cornflour
- 1 pinch cream of tartar
- 1 pinch salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1483.4 kJ / 353.2 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 38.1 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 252.1 mg
Alternatywne przepisy
Pineapple Tarts
1h 30min
Traditional Black Sugar Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1h 40min
Dou sha (red bean paste)
49h 10 min
Mantou buns
1h 30min
Teochew Yam Paste with Gingko (Onee)
20 min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55min
Vinegar Pork Knuckle
3h 15 min
Kaya (coconut jam)
1h 10min
Homemade Pandan Kaya
55min
Steamed Tapioca Kuih
50min
Teochew rice porridge with sweet potato
30min
Soy milk
24 Std. 30 Min