Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 3 œufs
- 180 g de farine de blé
- 130 g de sucre en poudre
- 25 g d'eau
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 pincée de sel
La crème pâtissière au citron
- 1 morceau de zeste de citron jaune non traité de préférence (sans la partie blanche)
- 100 g de sucre en poudre
- 40 g de farine de blé
- 500 g de lait entier
- 2 œufs
La finition
- 250 g de crème liquide, 30% m.g. min., très froide
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 891 kJ / 213 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 29.4 g
- Tłuszcz
- 8.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cupcakes chocolat-cacahuète
50min
Crêpes tout chocolat
35min
Cupcake chocorange
50min
Boules de Noël, chocolat blanc et banane
4h
Sucettes au chocolat blanc et à la noix de coco
Brak ocen
Muffins griottes et chocolat blanc
1 Std.
Lait framboise banane
10 Min
Cupcakes trois couleurs
2h
Cupcake cappuccino
50min
Muffins au chocolat et caramel au beurre salé
40min
Mini éclairs aux fraises Tagada
24h
Cupcakes façon tarte au citron meringuée
55 min