Torta alla crema e albicocche (senza glutine)

Torta alla crema e albicocche (senza glutine)

3.0 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porzioni

Składniki

Base
  • uovo
    1
  • di farina di grano saraceno
    100 g
  • di farina di manioca
    60 g
  • di zucchero di canna
    20 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di bevanda a base di soia
    1 cucchiaio
    1 cucchiaio di latte
  • di burro a pezzi
    130 g
Farcitura
  • uova
    3
  • di sale
    1 pizzico
  • di mandorle pelate
    50 g
  • di farina di riso integrale
    20 g
  • di zucchero di canna
    80 g
  • di olio di oliva
    25 g
  • di aroma di mandorla amara
    1 cucchiaino
  • di albicocche in scatola sgocciolate
    600 g
  • zucchero a velo (opcjonalnie) q.b. per servire

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 500 kcal / 2080 kJ
Białko 9.8 g
Tłuszcz 26.2 g
Węglowodany 56 g
Błonnik 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...