Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 1 uovo
- 100 g di farina di grano saraceno
- 60 g di farina di manioca
- 20 g di zucchero di canna
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaio di bevanda a base di soia
- 130 g di burro, a pezzi
Farcitura
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
- 50 g di mandorle pelate
- 20 g di farina di riso integrale
- 80 g di zucchero di canna
- 25 g di olio di oliva
- 1 cucchiaino di aroma di mandorla amara
- 600 g di albicocche in scatola, sgocciolate
- zucchero a velo q.b. per servire (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2080 kJ / 500 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Błonnik
- 3.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta frolla (senza glutine)
2h 45min
Pan di Spagna al riso e miglio (senza glutine)
1sa 10 dk
Pasta sfoglia (senza glutine)
1h 50min
Choco-cheescake (senza glutine)
45min
Charlotte alle pere (senza glutine)
7 Std. 15 Min
Torta carote e mango (senza glutine)
2 Std. 55 Min
Torta margherita (senza glutine)
50 min
Muffin al limone (senza glutine)
1 Std. 15 Min
Crostata alle due creme (senza glutine)
3h
Torta di carote e mandorle (senza glutine)
2h 40min
Crema pasticcera (senza glutine)
15 min
Besciamella (senza glutine)
15 min