![Meringhe al caramello con crema inglese Meringhe al caramello con crema inglese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3CEA8247-0D5D-4847-AE01-367DEC1CFCF1/Derivates/525E8116-5DD2-4F1D-A8E3-A930BB6CD30B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema inglese
- 6 uova
- 80 g di zucchero
- 1 cucchiaio di zucchero vanigliato
- 450 g di latte intero
Meringhe
- 100 g di zucchero
- 30 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1120 kJ / 266 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema inglese
15 min
Zabaione
15 min
Mousse al pistacchio con crumble al cacao
2h
Dolce al latte
5 Std.
Cremoso al caffè
5h 30min
Dolce danese di mele
50 Min
Crema alla vaniglia con pere caramellate (senza glutine)
25 Min
Crema inglese (di Luca Montersino)
20p
Zabaione caldo al passito
15 min
Zabaione al limone
15 min
Crema catalana (di Luca Montersino)
25 Min
Meringata
4 Std. 30 Min