Wersje kompatybilne
Bicchierini con crema al gianduia e tegola alle nocciole
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema al gianduia
- 300 g di panna (min. 30% di grassi)
- 150 g di latte intero
- 150 g di cioccolato gianduia a pezzi
- 6 g di gelatina in fogli, ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
Biscotto
- 50 g di zucchero
- 40 g di nocciole sgusciate
- 15 g di farina tipo 00
- 10 g di burro fuso
- 1 albume
Salsa al caramello
- 100 g di zucchero
- 1 cucchiaino di acqua
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 bicchiere
- Kalorie
- 2309 kJ / 552 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 44.1 g
- Tłuszcz
- 39.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semifreddo mandorlato
8 godz. 20 min
Biscotto gelato panna e cioccolato
3h 30 min.
Candele al cioccolato
4h 50min
Millerighe alla fragola e cioccolato bianco al profumo di limone
1h 45 min.
Whoopie alle fragole
2h
Sorbetto alle caramelle fragoline
12h 30min
Profiterole bianco
3h 15 min
Cuori di cioccolato ripieni di semifreddo al croccante
4h
Gelato in cialda con mirtilli caldi
11 Std. 50 Min
Bavarese alla liquirizia
5 godz. 15 min
Bignè con crema al pistacchio
3h
Cheesecake marmorizzata
8h 30 min.