![Bicchierini con crema al gianduia e tegola alle nocciole Bicchierini con crema al gianduia e tegola alle nocciole](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bfbb153e-4ab2-4413-a550-37a4b702977a/Derivates/d85ed03b-41c1-40a9-a238-4db1e720a971.jpg)
Wersje kompatybilne
Bicchierini con crema al gianduia e tegola alle nocciole
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema al gianduia
- 300 g di panna (min. 30% di grassi)
- 150 g di latte intero
- 150 g di cioccolato gianduia a pezzi
- 6 g di gelatina in fogli, ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
Biscotto
- 50 g di zucchero
- 40 g di nocciole sgusciate
- 15 g di farina tipo 00
- 10 g di burro fuso
- 1 albume
Salsa al caramello
- 100 g di zucchero
- 1 cucchiaino di acqua
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 bicchiere
- Kalorie
- 2309 kJ / 552 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 44.1 g
- Tłuszcz
- 39.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta alle 3 mousse
5 godz. 30 min
Semifreddo ai due cioccolati e nocciole
7h
Bicchierini di cioccolato ripieni di mousse al whisky
1h 10min
Bavarese al cioccolato con salsa toffee al caffé
7h
Baci di dama
1 godz. 30 min
Mousse al cioccolato
3h 30 min
Semifreddo al cioccolato/caffé
6h 25 min
Tartufo al cioccolato
11 Std. 20 Min
Tartufi al cioccolato
2h 45min
Panna cotta alla crema al whisky
4h 30min
Tartufi al cioccolato fondente
6h 40min
Cremoso ai tre cioccolati su sabbia al cacao
5h