Spirale en pâte filo à la pistache et aux amandes

Spirale en pâte filo à la pistache et aux amandes

4.5 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
12 portions

Składniki

Spirale en pâte filo
  • d'amandes blanchies
    100 g
  • de pistaches décortiquées, non salées
    125 g
  • citron le zeste uniquement
    1
  • de sucre glace
    125 g
  • blanc d'oeuf (moyen)
    1
  • du sucre glace pour parsemer
  • de beurre en cubes
    100 g
  • de pâte filo
    8 feuilles
  • jaune d'oeuf (moyen)
    1
  • de cannelle, moulue
    1 pincée
  • d'amandes éffilées
    15 g
Sirop
  • de jus d'orange
    75 g
  • de miel
    140 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1160 kcal / 4853 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 79 g
Węglowodany 100 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...