Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 340 g d'eau
-
85
g de bébés épinards frais
lub 85 g de mélange de jeunes pousses de salade (ex. mélange printanier) -
15
g de levure fraîche
lub 1 c. à thé de levure sèche active - d'huile d'olive vierge extra, pour huiler
- 570 g de farine à pain, et un peu plus pour fariner
- 1 ½ c. à thé de sel
- 100 g d'eau chaude
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 293.9 kJ / 70.2 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 118.3 mg
Alternatywne przepisy
Poudings au caramel anglais (Sticky Toffee Puddings) (Métrique) (TM6)
1h
Petits pains sans gluten (TM5/6 Metric)
1 Std. 20 Min
Biscuits à la menthe et aux pépites de chocolat
Brak ocen
Lait frappé doré (Matthew Kenney)
Brak ocen
Cocktail Pétillant au Piment Jalapeño (Métrique)
3 godz. 5 min
Chili con carne Cuisson lente
7h
Pain artisanal (Betty) Métrique
4 Std. 35 Min
Pain blanc de Terre-Neuve et toutons (pains frits)
4 godz. 40 min
Soupe aux pois
2 Std. 10 Min
Salsa à la mexicaine
1h 25min
Limonade maison (TM5/6 Metric)
10min
Pâte à pizza (TM5/6 Metric)
1h