Piccole pastiere

Piccole pastiere

4.9 19 ocen
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 2 godz.
10 porzioni

Składniki

Pasta frolla
  • 90 g di zucchero
  • 1 limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
  • 3 tuorli
  • 1 cucchiaino di miele
  • 200 g di burro morbido a pezzi
  • 330 g di farina tipo 00
  • 1 pizzico di sale
  • 1 stecca di vaniglia i semini
Ripieno
  • 140 g di zucchero
  • ½ limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
  • 100 g di latte intero
  • 200 g di grano precotto in scatola
  • 1 pizzico di sale
  • 1 uovo
  • 1 tuorlo
  • 160 g di ricotta di pecora scolata dal siero
  • 20 g di cedro candito a dadini
  • 1 - 2 cucchiai di acqua di fiori d'arancio
Terminare la preparazione
  • 10 g di burro
  • 1 cucchiaio di farina tipo 00 + q.b.
  • 1 tuorlo
  • 3 cucchiai di latte

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 467 kcal / 1954 kJ
Białko 8.9 g
Tłuszcz 23.7 g
Węglowodany 58.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...