Tortine al cioccolato
TM6

Tortine al cioccolato

3.5 (2 oceny)

Składniki

Pan di spagna al cacao

  • 110 g di farina tipo 00
  • 15 g di cacao amaro in polvere
  • 7 g di lievito in polvere per dolci
  • 3 uova
  • 125 g di zucchero
  • 35 g di burro fuso
  • 1000 g di acqua

Mousse al cioccolato

  • 150 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
  • 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda

Croccante alle mandorle

  • 150 g di mandorle a lamelle
  • 250 g di zucchero grezzo
  • 1070 g di acqua
  • 30 g di burro
  • 1 cucchiaino di succo di limone
  • 50 g di aceto

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
1598 kJ / 382 kcal
Białko
6.2 g
Węglowodany
40.6 g
Tłuszcz
21.1 g
Tłuszcz nasycony
78 g
Błonnik
2.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy