Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di spagna al cacao
- 110 g di farina tipo 00
- 15 g di cacao amaro in polvere
- 7 g di lievito in polvere per dolci
- 3 uova
- 125 g di zucchero
- 35 g di burro fuso
- 1000 g di acqua
Mousse al cioccolato
- 150 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Croccante alle mandorle
- 150 g di mandorle a lamelle
- 250 g di zucchero grezzo
- 1070 g di acqua
- 30 g di burro
- 1 cucchiaino di succo di limone
- 50 g di aceto
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1598 kJ / 382 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 40.6 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 78 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dolcetti di mandorle e cioccolato
50 dk
Cupcake mimosa all'arancia
1 godz. 5 min
Bignè integrali
1sa
Maxi cannoncino ripieno
6h 30 min
Dolce di biscotto e crema al formaggio
35 dk
Muffin al burro
1 godz. 5 min
Ciambella al cioccolato e crema gianduia
1sa
Cheescake al caco mela
8h
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2 Std.
Muffin al cioccolato e nocciole
40 Min
Cheesecake al cioccolato
9h 30 min
Crostata con crema alle nocciole e cioccolato
4 Std.