![Tortine al cioccolato Tortine al cioccolato](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/dcbe2b3c-4dd4-4552-83f9-0fffb9f75f90/Derivates/0b42aae8-5444-48c3-84b3-a19374b9ad4f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di spagna al cacao
- 110 g di farina tipo 00
- 15 g di cacao amaro in polvere
- 7 g di lievito in polvere per dolci
- 3 uova
- 125 g di zucchero
- 35 g di burro fuso
- 1000 g di acqua
Mousse al cioccolato
- 150 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Croccante alle mandorle
- 150 g di mandorle a lamelle
- 250 g di zucchero grezzo
- 1070 g di acqua
- 30 g di burro
- 1 cucchiaino di succo di limone
- 50 g di aceto
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1598 kJ / 382 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 40.6 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 78 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata alla nocciola
2 Std.
Crostata alla crema di cioccolato
1 Std. 45 Min
Torta veloce ai cachi mela
45 min
Merendina alla crema gianduia
1 Std. 30 Min
Torta margherita CucinaBarilla
1h
Mousse fragole e limone
8h 15 min.
Biscotti al burro, pistacchi, torrone e marzapane
4 Std.
Madeleine al limone
4小时 45 分钟
Semifreddo al cioccolato (per 1 persona)
3 Std. 20 Min
Danubio dolce al cioccolato
6 Std.
Granita al cioccolato e ciliegie
10h 30 min.
Torta di limone e mandorle
1 Std. 20 Min